Cam Çeşitleri ve Özellikleri

Cam denince akla cam balkon ve bina camları akla gelse de, sektörde bir çok yerlerde kullanılır. Kullanım yerleri genelde bölmek için yani rüzgar ve su gibi maddeleri dış veya iç tarafa geçmesini önlemek için kullanılır. Yani bir saat gibi duvara asılmaz, ancak dijital baskı yapılmazsa. Birçok cam çeşitleri bulunur. Cam çeşitleri genelde şeffaf ve işlenmiş farklı renklerden oluşur. Yani bir yerin arkasını göstermesini istemiyorsanız kumlama yani buzlu cam olarak yaptırabilirsiniz. Tabi ki bu bir örnek, işlenmiş camların bir kaçına örnektir. Hemen sizlere cam çeşitlerinden ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olun.

1) Temperli Cam

Temperli cam genelde güvenlik önlemini almak için kullanılır. Temperli cam termal olarak işlenir. Güçlü ve güvenlik için temper özellikli cam genelde dekorasyondan daha çok ihtiyaç halinde kullanılır. Aynı zamanda duşakabin camlarımızda temper özelliklidir.

Duşakabin camlarında güven amaçlı temper özelliği bulundururuz. Her hangi darbe sonucu kırılma ile sonuçlanma olanağı biraz daha azdır. Böylece darbelere karşı ne kadar dayanıklıda olsa camın kırılma sonucunda ufak sıyırıklar ile atlatılabilir.

2) Buzlu Cam – Kumlamalı Cam

Kumlama işlemi temperli veya tempersiz camlara uygulanabilir. Kumlama işlemi camı aşındırır ve camın varsayılan özelliğini geri getirebilecek bir madde henüz Türkiye’de görülmemiştir. Bu işlem genelde kumlama makinesi ile yapılmaktadır. Cam kumlama makinelerinde genelde aspiratör veya fan gibi havayı çeken makineler kullanılarak, imalat haneden kum ve tozunu iç mekandan dış mekana atılması sağlanır. Böylece makine sorumlusu ve çevrede bulunan insanlar solunum yapar iken akciğerlere kaçması bir nebzede olsa zarar vermesi önlenir. Uzun süre veya devam eden bir işlemlerde önlem alınmaz ise silikozis hastalığı ile can güvenliğini tehlikeye atabilirsiniz. Silikozis hastalığının önüne geçilmesi için lütfen koruyucu maske ve imalat hanelerinizde önlemlerinizi almanız gerekebilir. Yazımız sadece bilgi amaçlıdır. Uzman bilir kişi veya doktorunuza danışarak önlemlerinizi alınız. Firmamız doğabilecek sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmemektedir.

Kumlama İşlemi yapıldıktan hemen veya daha sonra geri getirilmez. Kumlama göz önünden kaybolsa bile aşındırma işlemi yapıldığı için eski haline geri getirilemez. İşlemi yapmadan önce bir kez daha düşünün.

Cam kumlama işlemlerinde genelde makine operatörü tüm dikkatini makinenin işlemine göz atmak olacaktır. Böylece her hangi kum kaçması veya yapıştırılan folyo bant gibi maddeler camdan kalksa bile operatör makineyi gözlemlediği için hemen durduracaktır. Makine operatörü eğer bakmamış olsa cam kumlama deseni müşterinin talebine uygun olmayacak ve camın değişmesi gerekecektir.

Cam kumlamadan hemen önce cama uygulanan işlem folyo kesim makinesi ile müşterilerin talebine uygun cam deseni makine aracılığı ile kesilerek hemen sonra camın üzerine yapıştırılır. Böylece cam kumlama deseni talep ettiğiniz çizime göre olur. Cam kumlama işleminden hemen sonra kaldırılır ve sipariş tamamlanmak üzere paketlenir.

3) Renkli Cam

Renkli cam modelleri cam kumlamada olduğu gibi temperli veya tempersiz olabilir. Renkli camlar bulunduğu ortama şıklık veya uyumluluk katmak için tercih edilir. Yani şeffaf cam modeli siyah ‘füme’ camdan daha az güzel görüntü oluştuğunu düşünen bir bireyin tercihi haline gelir. Renkli camların neredeyse hepsi şeffaf camlara göre daha yükse maliyete sahiptir. Renkli camlar çoğu zaman bayanların ve işletme sahipleri tarafından evini veya ofisini daha şık bir görünüş elde edebilmek için satın alınır. Türkiye’de üretilen veya satılan cam renkleri sizlere sunduk.

  • Şeffaf ‘saydam’
  • Füme ‘yarı opak’
  • Bronz ‘tam opak’

Şeffaf Cam

İç mekanı aydınlatma ve ofis gibi çalışma alanlarında çalışan personellerin pozitif çalışma alanı oluşturur. Ofiste bulunan personellerin iş yükleri ne kadar zorda olsa üstesinden gelebileceğini anlamasıdır. Yani bir iş veren seniz çalışan bireylerin çalışmasından olabildiğinden daha fazla verim almak için şeffaf cam tercihiniz olabilir.

Füme Cam

Füme cam sadece duşakabin, balkon kapısı ve cam balkon gibi yerlerde kullanılmaz. Füme camların genel kullanım alanları çalışma yerleri ve ön cephelerde kullanılır. Ön cephelerde kullanılmasının asıl nedeni rahatlatıcı bir ortam sağlandığı kanıtına varılabilir.

Bronz Cam

Bronz cam duş kabin ürünlerinde nadir olarak kullanılır. Genelde balkon camlarında ve güneş gören yerlerde iç mekanın güneş veya insanlar tarafından gözükmesini önlemek için yapılır. Ayrıca şık bir görüntü oluşturur.

4) Isı Cam – Çift Cam

Çift camlar aynı zamanda ısı cam olarak ta bilinir. Çift camlar bir kaç katmandan oluşur. Katmanlar 2-3 camdan oluşur ve arası boşlukta kalacak şekilde birleşir. Çift camların arası vakum veya gaz ile içerisi doldurulur. Genelde güneş görmeyen veya kış aylarında dış mekanın enerjisi ile karışmaması için kullanılır. Doğalgaz maliyetlerini azaltmak için kullanım sağlanır. Tavsiyemizdir 🙂

5) Lamine Cam

Lamine camlar aynı şekilde temperli camlar gibi renkli veya renksiz olarak yapılabilir. Lamine camlara kumlama işlemi yaparak akvaryum ve soğuk iç mekanların dış cephesinde kullanılır.

Muğla’da Cam Kesim ve İşleme

Muğla’da cam ihtiyacına uygun firma mı arıyorsunuz? Muğla ilinde en iyi cam kesim ihtiyacınız karşılayabilir ve cam işleme işlemlerinizi talebinize uygun halde yaparız. Güvenli cam kesimi, çeşitleri ve özellikleri ile sizlere hizmet vermek için hazırız!

Sizlerde cam kesim işlemi için bizlere 0531 275 23 53 telefon çağrı hattımızdan veya mağazamızda sipariş oluşturabilirsiniz.

Canlı Destek
Merhaba, bize 7/24 mesaj gönderebilirsin.